Aktuellt

Spanien

Nu är det klart med resegarantin och våra resor finns nu att boka på Resekompassens hemsida. Du har möjlighet att ta ner din grupp,...
Läs mer

Resekompassen.com

Nu har vi startat http://resekompassen.com/ Vi ordnar padel- och träningsresor samt skräddarsyr program för ledningsgrupper och team. Kontakta jessica@resekompassen.com för att få veta mer och gå...
Läs mer

Det har varit en stor efterfrågan av retorik och kommunikation så nu har vi äntligen hittat en samarbetspartner som gör att du kommer få verktyg som gör dig tryggare och starkare i din roll när du ska stå inför publik, hålla möten, ta enskilda samtal fysisk och/eller via telefon.

Missa inte detta, det är begränsat antal platser.

 

Retorik och kommunikation

Med röstträning, kroppsspråk och medvetenhet om hur du uppfattas ökar du din förmåga till att nå fram bättre med din kommunikation! Med DISC får du verktyg och insikter i dina styrkor och hur du kan använda dem till att kommunicera effektivare!

Kommunikationen är avgörande för att dina medarbetare, kunder och kollegor ska uppfatta dig ”rätt” och för att du ska kunna samarbeta, sälja, nå fram osv på effektivt sätt. Visste ni att de första intrycken man får av en person är via kroppsspråket? Röstens klang är det andra man kommer ihåg av en person och innehållet det sista. Det betyder att sättet vi säger saker på är viktigt, och medvetenheten om rösten och kroppen går hand i hand.

Vi människor har en förmåga att krångla till det, oavsett om det gäller att ge feedback eller att hålla ett föredrag inför en publik. Vi hjälper dig så att du känner dig trygg och att det känns enkelt.

Inför utbildningen

Inför utbildningen kommer du att få genomföra en DISC-analys (de sk färgerna, grön, gul, röd och blå) via nätet. Du kommer få en inloggning via mailen. Du kommer även få svara på några frågor via mail av kursledaren Mirjana.

Under utbildningen:

Utifrån ditt resultat på personanalysen kommer du få lära dig hur du kommunicerar med de olika färgerna. Vilka dina styrkor är, vad du behöver tänka på samt vilka utmaningar du har. Du kommer få öva praktiskt på använda din röst och ditt kroppsspråk för att nå fram bättre både scen, möten, samtal, och andra tillfällen där du vill förbättra din kommunikation.

Kursen innehåller humoristiska inslag om kroppens användande samt rösten dolda klanger. Alla deltagarna får öva på sina olika klanger samt stödövningar för att bättre kunna nyttja sin röst. Deltagarna får även en inblick i hur pass viktigt kroppsspråket är genom att både se och göra olika övningar. 

Kursinnehåll

  • Personlig beteende- & kommunikationsanalys (DISC)
  • Verktyg för att kommunicera bättre med dina motsatser
  • Dina styrkor och svagheter i din kommunikation utifrån DISC
  • Naturligt och anpassat beteende för bättre kommunikation
  • Fakta om rösten
  • Röstträning – övningar att ta med sig efter utbildningen
  • Tips på andning
  • Retoriska knep och knåp
  • Kroppsspråk

Efter utbildningen: Kommer du ha verktyg för att kunna känna dig säkrare inför att prata med en grupp, hålla ett möte, prata i telefon och möta nya människor.