Ny som chef

Att vara chef och ledare är ett stort ansvar, samtidigt som det också är en ypperlig möjlighet att påverka och utveckla dig själv och din organisation. De allra flesta växer med ökat ansvar, men behöver också rätt verktyg för att kunna axla det utökade ansvar. Därför är vi övertygade om att det här är rätt kurs för dig som är ny i din roll som chef och ledare.

Engagemang och passion är två viktiga grundstenar för att lyckas väl som chef och ledare, men det behövs också konkreta verktyg för att du ska veta hur du genomför de svåra samtalen, hur du coachar dina medarbetare på ett pedagogiskt sätt, hur du når ut med dina budskap och hur du kommunicerar.

Listan kan göras lång på de saker som duktiga chefer och ledare gör dagligen för att lyckas. Se till att ge dig själv rätt förutsättningar redan från start i din nya roll.

Under denna chefsutbildning kommer vi bland annat att jobba med:

 • Förstå dig själv och andra – beteendestilar
 • Nyttja styrkor och svagheter – bygg effektiva team
 • Grundläggande arbetsrätt
 • Samtal med obekvämt innehåll – utveckla ditt mod, få verktyg – svåra samtal
 • Tydliga spelregler för ditt team
 • Grundläggande verktyg för effektiv kommunikation och konflikthantering
 • Konflikter – utvecklande om de hanteras på rätt sätt
 • Ta död på dina tidstjuvar – effektivt arbete
 • Ansvar, krav och möjligheter
 • Varför vill du vara chef?
 • Stress och konflikter – psykosocialt arbetsklimat

Mål med utbildningen

Målet med utbildningen är att ge dig de verktyg som krävs för att skapa rätt förutsättningar att lyckas inom ramen för ditt uppdrag som chef och ledare.

Målgrupp

Den här utbildningen riktar sig till dig som nyligen blivit chef eller ledare, du som i framtiden ska bli chef eller ledare, eller till dig som har tidigare chefserfarenhet och helt enkelt vill få en nystart i ditt chefskap.

Utbildningsledare

Jessica Forsén Löfgren, HR-kompassen AB

Information om utbildningsledaren

Jessica Forsén Löfgren har en magisterexamen som beteendevetare och arbetar som organisationskonsult, förändringsledare, utbildare, föreläsare, utredare och har lång erfarenhet som chef och arbetsgivarrepresentant. Jessica har stor kompetens och erfarenhet av att hantera medarbetare och komplexa situationer.

?Pris

11 900 kronor per deltagare. I priset ingår 16 timmars kurs, Disc-analys, ett enskilt coachtillfälle, material (bilder/mallar på metoder och verktyg) och dagskonferens.

Pris är exklusive moms.

Bokning

Vid frågor om öppen utbildning eller förfrågan om företagsanpassad utbildning, vänligen hör av dig till jessica@hrkompassen.se

Bokning är bindande. Vid avbokning senast 14 dagar innan utbildningsstart debiteras ingen avgift. Vid avbokning med 13 dagar eller mindre till utbildningsstart debiteras hela kursavgiften (platsen kan överlåtas till kollega).